tisdag 31 maj 2016

Jobb-snack

Idag blev jag tillfrågad "Hur brukar ni göra vid avtackning av personal", och några fler frågor i samma stil "Hur brukar ni göra"!!
Då gick det upp för mig att jag snart är en av de äldsta kvar på jobbet! När jag började, för 17 år sedan, var jag en av de yngsta. Vart efter åren gått har fler och fler i personalen gått i pension, blivit uppsagda eller slutat av annan anledning. Till hösten är flera tjänster utlysta och det kommer nästan att vara ett helt nytt kollegium till höst-terminsstarten. Även rektor, skolassistent och skolsköterska kommer nya.
Under en lektion, när jag ondgjorde mig över de gamla symaskinerna och råkade säga; och "dom här gamla symaskinerna får vi fortsätta att dras med till hösten, jag har god lust att sluta jobba".
Då utbrast två elever samtidigt; -NEJ, inte du också, alla våra lärare slutar!
Såklart jobbigt även för eleverna, att lära känna nya vuxna och veta hur dom lägger upp sin undervisning och hur dom sätter betyg!

Satt betyg har jag gjort idag/ikväll. Satt kvar på skolan till klockan 20. Nu är de flesta betyg handskrivna, väntar in arbeten från 6-7 elever imorgon, och sen ska allt föras in i datassystemet.

Tack och lov väntade maken med middag ute på altanen när jag kom hem, det var det ljuvligaste väder och vi satt ute till efter klockan nio. Därefter borde jag tagit en kvällspromenad, men jag ställde mig och manglade istället. Hoppas att försommarvädret håller i sig ett tag och när sommarlovet är här då ska jag gå massor och långt!!
Nu ska jag gå uppför trapporna till sängen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar