torsdag 27 november 2014

Tapaskväll med döttrarna

När jag kom hem från jobbet var huset fyllt av skratt och liv! I köket höll snickaren på att spika och radion i hallen gick på full volym, i vardagsrummet satt äldsta dottern med två kompisar och fikade, pratade och skrattade. Så härligt att komma hem till detta!!

Tanken var att vi skulle ordna en försenad födelsedagsmiddag på restaurang. Jag fick för mig att vi skulle gå ut och äta teppanyaki och det finns bara en sådan restaurang i Uppsala. När jag ringde för att beställa bord visade det sig att man måste boka minst 24 timmar i förväg. Efter överläggningar med döttrarna bestämde vi oss för att skjuta upp restaurangbesöket och bokade till imorgonkväll.
I stället blev det en tapaskväll här hemma. Jag gjorde Mojo-rojo-sås och kokade skrynklig salt potatis. Vi fyllde små skålar med oliver, stekt haloumiost i skivor, sallad, gurka, Serranoskinka, chorizo och inlagda kronärtskockshjärtan. Stekte quesedillas med färskost och riven, lagrad ost. Och så fyllde vi glasen med rödvin.
Till efterrätten bar vi fram våra födelsedagspresenter, yngsta dottern och jag. Det kändes så roligt för hon verkade bli väldigt nöjd och glad över gåvorna.

Och den största gåvan för oss, är såklart att hon är hemma för några dagar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar