söndag 16 november 2014

Nunotovat



 
 
Den här helgen har jag ägnat mig åt nunotovning.
 Nuno är ett japanskt ord för tyg, men själva tekniken med att få ullfibern att fästa i tyg är inte japansk utan härstammar från Nya Zeeland, och är en teknik som kom till på 90-talet. Det var således därför den inte ingick i textillärarutbildningen på 80-talet. Men nu har jag alltså fått lära mig grunderna.
Jag hade beställt siden chiffong och merinoull och satte igång med ett stort projekt på lördagseftermiddagen. Tre meter tyg och tre hg melerad merino. Så här i efterhand så tänker jag att jag borde nog testat olika material innan jag gav mig på ett så stort och dyrt projekt. Men, men, jag lärde mig massor även på detta. Och roligt, roligt har jag haft, tillsammans med de andra ull-nördarna.
Jag har nu gått ett år på Ullakademin. Har lärt mig massor, fått nya trevliga bekantskaper och haft väldigt roligt, men nu går jag vidare mot nya mål. Dock har jag två läxor att åstadkomma innan jag helt kan lämna Ullakademin. Vi ska nunotova en julhälsning och vi ska sy något av det vi nunotovade under kurshelgen. Mitt mål är att sy en jacka av det exklusiva tyget jag tillverkade.
 
Timmen blev sen ikväll. Jag kom hem vid 7-tiden, vi åt mat och umgicks och nu har jag suttit i telefon och pratat med min bästa vän som fyller år idag. Resten av familjen sover sedan ett bra tag. Själv har jag en resväska att packa upp och så behöver jag ta en dusch och borsta tänderna innan jag kan krypa ner och få sova.
Och imorgon är det måndag.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar