fredag 21 november 2014

Gräset är inte grönare på andra sidan....

Idag har jag varit på intervju för ett lärarjobb i Sigtuna. Jag har ju letat möjliga, nya jobb i ett par års tid. Svårt att hitta något som passar, med ganska snäv utbildning, inte så stor arbetslivserfarenhet samt med för hög ålder finns det inte så många möjligheter. Slängde för ett tag sedan iväg en ansökan till en textillärartjänst i Sigtuna. Tänkte att kanske bara byta skola, skulle bli som ett lyft. Och så blev jag alltså kallad på intervju. Kändes faktiskt lite spännande att åka iväg idag. Har inte varit på en arbetsintervju på 15 år, när jag fick nuvarande jobb. Som jag inte ens sökt, utan blivit tipsad om och fick, utan att det varit utlyst.
Skolan i Sigtuna var byggd på 60-talet, precis som min nuvarande skola. Tjänsten var i första hand ett vikariat under vårterminen med stor chans till tillsvidareanställning. Heltid.
Skolans atmosfär kände jag igen, ganska så lik skolan jag arbetar på nu. Men slöjdsalen var en katastrof, totalt oinspirerande, trång, sliten och torftig, i mina ögon sett. Lärarna hade inga fasta arbetsplatser utan "flexibla". Vad ska det vara bra för? Varsitt skåp för att förvara att arbetsmaterial. Jag tänker på min nuvarande arbetsplats med stort skrivbord, fast dator och alla mina hyllplan med  pärmar, arbetsmaterial och elevarbeten som väntar på bedömning. Den här slöjdsalen var så hårt utnyttjad att där fanns ingen tid över att kunna vistas för att arbeta. Maskinparken var gammal och sliten. 
Möjligen skulle jag ha chans till ett rejält lönelyft. Men jag skulle vara tvungen att resa till och från jobbet med bil.
Nej, gräset är nog inte grönare på andra sidan.
Inte i det här fallet........
Men hoppet är ju det sista som överger människan.
Och det finns något bättre som väntar på mig!

Jag är i alla fall glad för yngsta dotterns skull som imorgon ska till Åhléns och provjobba. Hon har verkligen legat i. Sedan i slutet av sommaren  sökt massor av jobb och blivit kallad till intervjuer. Hoppats och blivit besviken. Nu håller jag tummarna för att detta kan bli något. I hennes ålder handlar det om att "få in en fot" någonstans.

På "dagens köksbild" hade jag hoppats kunna visa upp elektrikerns arbeten, men dessvärre hade han blivit magsjuk idag, så här blev inget gjort alls. Förhoppningsvis är han frisk till på måndag.

Nu har vi i alla fall helg!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar