söndag 30 juni 2013

Tandläkarbesök

Förra veckan fick jag lov att besöka min tandläkare. Min tandläkare som även är min make.
Jag hade värk i en tand sedan en längre tid tillbaka och tyckte det var bäst att kolla upp vad det berodde på innan maken tog sin semester.
Praktiken ligger centralt i ett gammalt hus högst upp på en vind, därav namnet; Tandvårdsvinden. Här har han jobbat sedan 1998. Numera arbetar han som ensam tandläkare med två sköterskor och en hygienist. Det är en trevlig lokal som han inrett väldigt fint och ombonat, man känner sig välkommen och jag tror att det har en lugnande effekt på patienter som  är lite oroliga inför sitt besök. Själv har jag alltid varit fullkomligt trygg i min makes händer, jag vet att han är oerhört skicklig. Han brinner verkligen för sitt jobb och älskar det han gör. Slutar aldrig upp med att lära nytt och utvecklas!
Min tand hade en flisa borta vilket gjorde att matrester klämde sig fast mellan tänderna och kilade in i tandköttet och orsakade inflammation. Tack och lov behövdes ingen rotfyllning! Fick borra bort och fylla igen och under tiden fick jag ligga och titta på en massa bilder. I taket ovanför tandläkarstolen har maken monterat upp en tv-skärm och på den visar han egenhändigt tagna stillbilder. På Uppsala, på naturen och årstidsväxlingarna, kajakbilder, skridskobilder och så bilder från jordens alla hörn som han besökt på utbildningar och kurser. Det var otroligt intressant att ligga och titta på. Tiden gick fort och man glömde nästan bort varför man låg där och gapade, ville fortsätta titta fastän tanden var färdiglagad!
Nu är praktiken stängd fem veckor framöver. Det har hänt att patienter desperat ringer hem och att maken då ställer upp och rycker in och jobbar, men jag hoppas han slipper göra det i år. Att han bara får ta igen sig och koppla av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar