måndag 1 juli 2013

Konsten att koppla av hemma....

Det är inte alltid lätt att ha semester hemmavid.
Jag började dagen med att trädgårdsrensa. 
Rabatterna är fantastiskt fina just nu; Linnés döttrar, riddarsporrarna, kantnepetean, blomstertobaken och penséerna blommar för fullt i blå-lila nyanser. Rosorna i rabatten bredvid har just slagit ut med sina ljuvt rosa blommor och pionerna står fortfarande vackra, en med rosa och en med vita blommor. Nedanför den vita pionen blommar lavendeln. Det är otroligt vackert!!
När det var klart hade jag tänkt lägga mig i solstolen och försöka få lite färg på benen. Armar, rygg och ansikte har antagit en solbränd nyans, men benen är kritvita.
Dock gick solen i moln ganska snart och då hade jag inte ro att ligga still, trots att både dotter och make låg bredvid och läste.
Istället gick jag in i köket och började städa ur köksskåpen. Efter bara en kvart strålade åter solen från en molnfri himmel, men då var jag igång, och då ville jag göra klart!
Har det där i mig att jag gärna vill göra någon nytta när jag är hemma. Och det finns ju alltid att göra! 
Med ett avbrott för lunch ute på altanen fortsatte jag med kökslådor och så kylskåpet. Det var behövligt!! Det tog sommarprogrammet och en halvtimme till.
Vid det laget hade maken hunnit vara ute och jogga, läst igenom olästa "Vetenskapens värld", cyklat ner på stan och köpt chinos på rea, fått telefonsamtal från en patient som behövde råd från en semesterort om en värkande tand samt åkt iväg till golfbanan för att "slå några bollar". 
Inte heller han kan bara ligga still och koppla av.
Dock låg jag en halvtimme och bläddrade igenom bokspegeln som kommit med posten, innan det var dags att åka iväg till gympapass klockan fem.
Semesterkänslan infann sig åter när vi åt middag och öppnade en flaska vin (som vår kära granne spontant överräckte i trädgården strax innan).
Och nu ikväll när tjejerna laddat ner en film som vi började titta på klockan 23.15.
Sådant kan man unna sig när man är ledig. Och jag njuter av livet (och av mina städade köksskåp)!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar