onsdag 3 juli 2013

Tilia Cordata

Rubriken syftar på det latinska namnet för trädet Lind!  Cor betyder hjärta och syftar på lindens hjärtformade blad. Sökte på nätet och läste att linden betraktades som kärlekens och glädjens träd och att den hörde till gudinnan Freja; fruktbarhetsgudinnan.
För mig är doften av blommande lind "sommar i stan". Just nu  blommar den för fullt och sprider ljuvliga dofter. Jag ville bara andas in när jag cyklade genom stan på väg till restaurang Aaltos där min kära syster och jag åt middag ikväll! 

Aaltos efter den berömda, finländska arkitekten som ritat huset där V-Dala nation är inrymt, restaurangen ligger  på bottenvåningen. Det är en gammal restaurang men med nytt koncept. Inredningen  var riktigt smakfull, maten god och
kvällen var skön, så vi satt utomhus.  Inledde med ett glas Prosecco, lite bröd och olivolja. Fortsatte med långgrillad rapsgris, parmesanfriterad potatis, getostkräm och olika sorter av stekt lök. Drack ett gott italienskt rödvin till och avslutade med chokladmousse med salta hasselnötter och citronglass.
Jag fick en bra idé och betalade hela kalaset som en födelsedagspresent till min syster, eftersom hon befinner sig i Mongoliet på sin födelsedag den 21 juli!
Vi tog omvägen om Luthagen och letade upp döttrarna som satt i en park och avnjöt sushi. Äldsta dottern jobbade på Ikea till kl 20 och jag tyckte att även döttrarna skulle få äta ute ikväll så jag bjöd dom på Ayakis sushirestaurang, men dom valde alltså att ta med och sitta i en park och äta, på så sätt fick lilla Mylie vara med också.
Maken är iväg på sin årliga golfresa till Malung med "grabbgänget".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar