tisdag 30 juli 2013

Det bidde en tummetott....

Min inspirationskick igår fick sig en ordentlig törn idag!!
Jag skickade en förfrågan till "Sy garderobs-gruppen" på facebook i morse. Sedan gick jag ner i källaren och gick igenom mina tyglager.
Oj vad jag gick igång! Såg framför mig en nätt klänning i ljusgrå yllemuslin, en kjol i mörkgrått siden, en kort, blå sammetsjacka, en röd, ärmlös sidenklänning och en röd viskostopp. Allt detta skulle bli till "vintergarderoben".
När jag fortsatte  gräva genom mina tyglager hittade jag ett blå-blommigt sidentyg. Eller egentligen en uppsprättad klänning som jag plockat på mig ur mammas dödsbo. Hon hade haft den där klänningen på en av personalfesterna på pappas jobb.
På lördag ska jag flyga till Kroatien för en vecka tillsammans med min norska väninna och hennes barn. Igår såg jag att just nu ligger temperaturen där mellan 35-40 grader varmt!
För mitt inre såg jag hur perfekt en strandklänning i detta blåblommiga sidentyg skulle vara för denna väderlek!!
Så på eftermiddagen -när vi inte längre var hundvakt åt äldste sonens valp- gick jag ner i mitt syrum. Med full entusiasm tog jag mig an projektet!!
Två och en halv timme senare hade klänningen bytt skepnad två gånger för att tillslut avslutas som en enkel kjol, med resår i midjan......
Varför kom jag inte ihåg??!!
Nämligen att nuförtiden när jag försöker sy något plagg till mig själv så blir jag aldrig nöjd! Hur kunde jag ha förträngt det så till den milda grad, att jag anmält mig till en grupp där man åtar sig att sy 6 plagg på tre månader-till en säsongsbetonad garderob!!!???

Folksagan om "Mäster Skräddare", dök osökt upp i mitt huvud!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar