Annat njutbart är vår praktfulla rabarber som verkligen växt till rejält i år. Blomman är ståtlig och vacker, men jag fick nöja mej med att spara den på bild. Får blomman vara kvar tar den tydligen musten ur själva rabarberstjälkarna.
I lördags kokade jag en rabarbersirap som jag blandade ner i en fräsch "rabarbermojito".
Idag bakade jag rabarbermuffins med vit choklad som vi nyss avnjutit till kvällste!
Recept;
Rabarbermojito
Skär tre stjälkar rabarber i små bitar. Koka 10 minuter med 1 1/2 dl socker och 1/2 dl vatten. Sila ifrån saften. Skär en lime i tunna klyftor, 7-8 myntablad, krossa mot kanten av ett högt glas. Häll på ca 6 cl rom och 2-3 msk av rabarbersaften. Lägg i fyra-fem istärningar och fyll till kanten med sodavatten. Rör om och njut!
Rabarbermuffins
Skölj och finhacka ca 150 g rabarber. Blanda med 2 1/2 msk socker.
Rör 100 g smör, 1/2 msk vaniljsocker och 1 dl strösocker. Tillsätt 2 ägg och sedan 1 dl mjölk. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl och 2 tsk bakpulver och rör ner i äggsmeten. Hacka 100 g vit choklad grovt och tillsätt, tillsätt även hälften av rabarbern. Fördela i muffinsformar och toppa med resten av rabarbern. Grädda 25 min i 175 grader. Blir ca 12 st.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar