måndag 24 juni 2013

."..när man har kommit upp i din ålder så.."..

...exakt där slutade jag lyssna! Vad säjer karln???
"Karln" ifråga var en ögonläkare jag besökte i morse för en undersökning. Har nämligen haft en konstig skugga i blickfånget sedan ett par månader tillbaka och min optiker skickade en remiss till en ögonläkare för att göra en undersökning. Jag fick ögondroppar som bedövade och sedan kollades trycket och med en glaskopp som fördes över ögat under kraftig belysning söktes efter orsak. Han fann en liten blödning på baksidan av glaskroppen, den hade koagulerat och orsakar nu "skuggan" i mitt synfält. För att vara säker på att det inte är någon näthinneavlossning på gång sökte han vidare efter eventuella hål, men tack och lov hittade han inget. Det var när han tog fram en modell av ett öga och skulle börja förklara vad som hänt som han började med orden "när man har kommit upp i din ålder så"... Så de teoretiska förklaringarna över vad som skett tappade jag, istället kom min egen dödlighet ett steg närmare!!
När jag cyklade hem fick jag blunda med ena ögat, dropparna hade gjort pupillen vidöppen-lika stor som själva iris-och jag var extremt ljuskänslig. Dessutom såg jag inte riktigt klok ut, påtänd eller manisk....
Det var en fin sommardag och vi gjorde en pastasallad och bilade till Wiks slott för en sol och baddag. Premiärdopp för både döttrarna, mig och lilla vovven. Inte så varmt, men uppfriskande och så gör det sommarkänslan än starkare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar