onsdag 12 juni 2013

Vem har sagt att man inte kan bli lycklig av lite shopping??

Avslutningsdag och solen strålade från en molnfri himmel. Sista dagen med klassen och flickorna kom i skira, tunna sommarklänningar, pojkarna i kavaj, skjorta och fluga. Dom var så söta!
Som brukligt med årskurs nio tågade vi gemensamt över skolgården med musik och fanbärare in i aulan, där det bjöds på "en sommarbukett" av olika elevuppträdanden i form av sång och instrument. Därefter samling i klassrummet för lite nostalgiprat, tal och utdelning av betyg. Sedan blev det gruppkram och tårar och vi lärare fick blombuketter och presenter.
Jag smet ifrån smörgåstårtan i personalrummet till ett träningspass. Därefter åkte jag hem och tog en dusch och en fika innan jag åkte tillbaks till skolan och verkligen rensade ut papper och röjde rent i mitt arbetsrum. Det kändes så skönt!
Syjuntan skulle ut och äta ikväll och jag cyklade ner på stan en trekvart i förväg. Hade bestämt mig för att köpa de där solglasögonen jag tittat på för en dryg månad sedan. Nu behövs dom, eftersom jag lyckats förlägga mina gamla! Som tur var fanns dom jag sett ut kvar och jag fick en sådan kick av att handla, så jag bestämde mig för att gå ut och kika på långklänningar. Båda mina döttrar har införskaffat sig varsin långklänning och det ser både snyggt ut och verkar bekvämt, så jag vill också ha. Hittade dock ingen som föll mig i smaken.
Däremot, på den sista butiken jag besökte, så hängde en blå skinnjacka på en galge. Det var som om den ropade till mig; -"Prova mig, prova mig!"
Så då gjorde jag det och det var kärlek vid första ögonkastet! Jag tittade på klockan och insåg att jag skulle komma försent till restaurangen om jag inte bestämde mig kvickt. Då säjer affärsägarinnan; "-Men du får låna hem den och prova i lugn och ro, jag litar på dig, kom tillbaks imorgon, antingen betalar du eller lämnar tillbaka!" Det tyckte jag var väldigt generöst.
Väl framme vid restaurangen hade de andra tio damerna redan anlänt, och nu fick jag mannekänga i min lånade jacka.  Alla tyckte att den var som gjord för mig. Så valet blev enkelt. Imorgon ska jag cykla ner och betala!
Vem har sagt att man inte kan bli lycklig av lite shopping?!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar