onsdag 31 oktober 2012

Tema Turkiet

Idag var det min tur att stå för matlagningen! Min meny såg ut såhär; Förrätt "Börek" ost och kryddfyllda smördegsrullar på salladsbädd. Varmrätt Lamminnerfilé och cous-cous blandat med tomat, ajvar relish, zuccini, morot, russin och kikärter. Efterrätt Baklava med en klick yoghurt och te. Det var första gången som jag använde filodeg-inte helt lätt kan jag säja. Det gällde verkligen att vara snabb i hanteringen så den inte torkade och sprack sönder. Jag hade även laddat upp en lista med turkisk musik och den var så medryckande att vi satt och "skakade axlar" i takt medan vi åt. Fick godkänt av döttrarna. Förövrigt idag har jag "städat" trädgården. De frostiga nätterna har gjort att alla löv fallit och många växter vissnat ned, så framsidan av trädgården såg bedrövlig ut. Eftersom det var soligt idag tog jag krafttag med kratta, sekatör, spade och borste och gjorde iorning inför vintern. Nu har jag 5 välfyllda svarta, plastsäckar med trädgårdsavfall att köra till miljöstationen imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar