tisdag 17 april 2012

Tisdagsmys!

Vardagslyx är att efter middagen tappa upp ett bad. Vattnet ska vara riktigt hett, så där att man får gåshud och knappt kan komma i. Då öppnar jag fönstret och 0-gradiga vindpustar sveper in och det lägger sej som en dimma i baddrummet. Där har jag tänt massor av värmeljus i olika lyktor och så sätter jag på bubbelanordningen och ligger i halvdvala och njuter! Så ljuvligt med bubbelmassage i min trötta ländrygg och längs mina överansträngda benmuskler. Efter en tjugo minuter stänger jag av bubblorna, häller i nägra droppar lavendelolja i vattnet och tar fram min bok och läppjar på mitt chaite och så gottar jag mej tills huden på fingrarna och tårna blir alldeles skrynklig och jag måste att kliva upp.

På nattduksbordet bredvid sängen har jag också ett värmeljus i ett kärl där jag häller vatten och några droppa olja. Min kvällsolja heter "Frid och kärlek" och så gott som varje kväll låter jag den brinna och sprida väldoft medan jag läser. När jag släcker lampan brukar jag låta den brinna ännu ett tag, för i skuggan som bildas av ljusbehållaren bildas en vacker tulpan i sovrumstaket.
Jag har lite dille på stearinljus och tänder lite varstans i huset både vardag och helg, morgon och kväll. På jobbet har mina manliga  kollegor retat mej för detta. Dom tycker att stearinljus hör julen till. En gång när jag kom ner på 10-rasten för att fika och klev in i vårt lilla personalrum hade tre träslöjdslärare satt sej med kaffekopparna vid bordet, tänt stearinljusen OCH satt på sej pannlampor.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar