måndag 23 april 2012

Höj din energi...

... så heter en bok som jag just nu läser. Sanna Ehdin är fil dr, immunolog, författare och föreläsare. Jag har läst några böcker av henne tidigare och den senaste heter alltså "Höj din energi". Mycket är tänkvärt och bra, en del orkar jag inte ta mej igenom, en del ( tycker jag) är rent flum. Men så är det väl med det mesta här i livet, allt kan inte passa alla, men man kan plocka bitar här och där av det som passar en själv.
Det som är bra med Sanna Ehdin är att hon tycker att man ska sätta fokus på det friska, på våra styrkor och det som ger oss livsglädje. Hon inför ett nytt begrepp: Systemenergi, det är en summering av  vår fysiska, psykiska, andliga och emotionella energi. Alla dessa olika områden är beroende av varandra för att vi ska utnyttja vår fulla kapacitet. Sedan får man en hel del tips på praktiska övningar att utföra. Just nu läser jag kapitlet om hälsosam mat, och det ligger ganska bra i tiden för mej själv, eftersom jag är inne på min tredje vecka utan socker. Det går faktiskt över förväntan, i går köpte jag t om en chokladkaka för att testa mej själv, men den kunde ligga framme på köksbordet och flickorna gick och smaskade i sej utan att jag så mycket som höjde på ögonbrynen!
Alltså är den fysiska energin på topp just nu. Men jag har väl en del annat att jobba med. Tur att halva boken återstår!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar