tisdag 24 april 2012

Oj så länge sedan!

Imorse när jag cyklade till jobbet fick jag en slags deja vú-känsla. Just när jag trampar över fälten mellan Flogsta-Eriksberg, åkrar på bägge sidor och lärkan som drillade så klart och tydligt-så mindes jag plötsligt 35 år tillbaka i tiden. Jag och Kjell hade vår första cykelsemester tillsammans. Vi trampade runt Gotland på 10 dagar, alldeles berusande nykära och med en frihetskänsla som överträffade allt-vi var livets mittpunkt, runt vilket allt kretsade! Just den känslan hade jag i ungefär en tiondels sekund, bara för att jag hörde lärkan, knastret under cykelhjulet och såg ut över slätten!
Sen var det tillbaks i vardagen igen och nu är det full rulle i skolan sedan åttorna återvänt efter praoperioden. Sju lektioner på raken, alla prao-bedömningar att sortera, samtal med rektor om elevärende och så en beställning att packa upp och lägga i rätt skåp och lådor.
Fick skynda mej hem, där bror och svägerska väntade på att få ladda över lördagens bröllopsbilder på usb-minne.
Nu ska jag rensa lite räkor och förbereda en paj till kvällsmat innan jag åker på träning.
Tänkte vi skulle äta lite extra gott och ta ett glas vin till ikväll,  har inte ätit med maken på över en vecka, eftersom han varit på kurs i Normandie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar