onsdag 11 april 2012

kaffetåren den bästa är

Jag är egentligen inte någon stor kaffedrickare. Morgon och kväll är det te som gäller. Men mitt på dagen ungefär vill jag ha en riktigt god kopp kaffe, och får jag inte den koppen kan jag bli lite grinig faktiskt!
Idag blev en sådan dag. Jobbade fram till lunch, åt medhavd matlåda och gick direkt på samtal med nye rektorn en timme. Sedan hade jag tid på mej innan vi skulle ha klasskonferens och då åkte jag och simmade. Kom tillbaks till personalrummet en kvart innan mötet och tänkte njuta mitt kaffe innan vi satte igång. Det fanns inget nybryggt, men två pumptermosar stod i köket och jag tryckte och tryckte. Termosen gurglade till svar och spottade ur sej en fjärdedels kopp svart vätska. Fisljummen. Sursmakande. Blääää.... nej den fick åka ner i vasken. Sen satt jag där och gäspade mej igenom hela mötet!
Skyndade mej hem och det första jag gjorde var att brygga mej en riktigt stor kopp med Zoega-kaffe, Mollbergs blandning. Nu har jag suttit vid mitt kära köksbord och verkligen njutit mitt kaffe och plötsligt känner jag mej som en människa igen. Livsandarna har återvänt och jag ska fortsätta planera min kväll. Det är dags för vår syjunta ikväll och jag välja något av alla mina pågående handarbeten att plocka ner i väskan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar