söndag 15 april 2012

I Have A Dream!

Kanske är det att ta i att jämföra min dröm med Martin Luther Kings, från det berömda talet 1963-hans dröm var självklart outstanding, min är mer av det materiella slaget....
Den kom upp idag när jag satt och frossade i olika recept. Jag gör det då och då, gillar att läsa kokböcker, söka recept på nätet eller i tidningar. Jag klipper ut och samlar i pärmar. Tycker ju väldigt mycket om mat. Att laga och att äta, är ibland nästan fixerad-och som jag skrev häromdagen, mat är även det jag minns bäst.

Däremot har jag inget vidare kök att laga maten i. Vi bor i ett radhus byggt i början av 70-talet och köket är intakt, förutom kyl, spis och diskmaskin. Jo vi bytte knoppar på luckor och lådor när vi flyttade in för snart 17 år sedan. Men det börjar vara ganska slitet nu, flagor på träfaneret har lossnat, ett par lådfronter har vi fått limma flera gånger, och lådorna är jättetröga att dra ut. Kaklet är brunt och några plattor sitter lösa inredningen i skåpen är av plast och en del hyllplan bågnar.
Visst kan man byta ut allt detta till nytt, men det är ett problem; köket har fel form. På 70-talet var det en smal, liten "lagamat-del" och en något bredare "ätamat-del" som gällde. Ytorna att laga maten på är minimala, och att vara två och hjälpas åt är nästan omöjligt.
Min dröm är ungeför som bilden ovan. Ett stort, fyrkantigt kök med rejäla bänkytor, lådor som rullar lätt, ordentligt tilltagna skåp, fönster över diskbänken, en stor köksö där man kan sitta och fika och prata eller hjälpas åt med matlagningen. Matbordet ska stå fritt så man kan sitta runt omkring.
Och detta låter sej inte göras i vårt hus! Grannarna har nyligen gjort om sitt kök, och visst är det rätt fint, men med tanke på vad det kostar att göra om ett kök, är jag inte beredd på att göra om så att det blir lite fräschare och jag halvnöjd. Jag står hellre ut med mitt halvsjaskiga kök tills jag hittar det perfekta, då kan jag tänka mej att flytta.
Sen att det lär dröja är jag väl medveten om, eftersom vi inte ens har pratat om att flytta, än mindre tittar på prospekt.
Så jag har en dröm.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar