tisdag 1 augusti 2023

Välkommen Augusti!


 En sådan här dag, den 1 augusti 2023, när jag ägnat timmarna åt; två längre hundpromenader, skrivit veckomatsedel och storhandlat, tvättat tre maskiner, stekt köttbullar, vattnat blommor, skissat och planerat ett sömnads-projekt, så tänkte jag att det är på sin plats med klokord av Sofia Sievertsdotter! Det var ett bra tag sedan jag citerade henne här! Men nu känner jag att det är dags och på sin plats;

Sensommar.

När sommarens sista andetag hörs, låt mig njuta av gyllenmogna färger, ljumt vatten och blomster som fortfarande lyser på marken. Hjälp mig att inte ta min kropp, mitt liv eller min omgivning för given.

Gör mig medveten om vad som på djupet ger mig näring och vilka distraktioner jag är redo att rensa bort ur mitt liv.  Påminn mig om att hålla mitt huvud högt och att aldrig låta begränsande tankar eller ord förminska mig eller någon annan. 

Denna dag, hjälp mig att klargöra vad jag behöver förändra för att utvecklas till den person jag är menad att vara. Hjälp mig att se på vilka sätt jag behöver ta ansvar för mitt liv och för min sensommar.

För nu när 2 tredjedelar av sommaren passerat, så det känns verkligen som vi går in i sensommaren. Konstigt nog har jag börjat drömma om skolsituationer igen, trots att jag inte ska gå till något jobb. Kanske har jag fortfarande inte riktigt fattat det. 

Jag hoppas få se superfullmånen ikväll, men det verkar mulna på, så kanske lyser den med sin frånvaro. Vi får väl se, på den allra sista hundpromenaden.

Välkommen Augusti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar