söndag 6 augusti 2023

Tälta med barnbarn

Vi hade lovat att passa barnbarnen lördag-söndag, då föräldrarna blivit bjudna på kräftskiva. Det här är sista helgen som dom har ledigt innan fritids startar och om ett par veckor skolan, så vi tänkte att vi ville hitta på något med dom, och eftersom vi gärna främjar friluftsliv fick det bli en sådan utflykt.
Vi släpade ner det 35 år gamla 4-mannatältet från vinden och satte upp det i trädgården för att kolla att det var intakt, och sen var det bara att packa bilen och ge sig av.


Strax utanför Österbybruk ligger Aspbo-badet med naturcamping. Stora gräsytor, en liten sandstrand, en grillplats och ett utedass. 
Det blev bad såklart och vattnet var skönt!

                                                  

Upplandsleden går förbi här och vi tog en tur längs den, dock var det väldigt mycket våta partier, efter allt regnande, så det blev inte så långt.


Vi gjorde upp lägereld istället, grillade korv, läste sagor och satt och pratade allt medan solen sjönk och det blev skumt. Då kröp vi in i tältet.


Och som jag skrev på mitt instagraminlägg;
Visst finns det nätter jag sovit bättre, men -trots klaustrofobi-känsla hade jag inte velat starta morgonen någon annanstans!  Inklämd i det 35 år gamla tältet. 9-åringens blonda kalufs kittlade min kind, högerarmen helt bortdomnad av hans tyngd. Under mina lätt böjda knäveck låt lilla vovven och snarkade och nerhalkad som en liten puppa i sin kokong, dvs helt inkrupen i sovsäcken, tvärs över mina vrister sussade 8-åringen. Vi har idkat friluftsliv med barnbarn. Vandrat Uplandsleden, badat, läst sagor vid lägerelden, sjasat flygmyror och samlat grodor.




 Precis när  vi satt upp tältet kom ett par skurar och likaså när vi bilade hem till Uppsala idag, men annars har vi klarat oss bra. Dock är augusti-nätterna alltid rikliga på dagg, och det gamla tältet är inte särskilt bra impregnerat, så nu hänger sovsäckar, liggunderlag, ytter- och innertält lite överallt i radhuset och under tak på altanen för att torka upp. Men så värt besväret, jag hoppas det "sår ett frö" till att vilja vara ute och tälta i naturen, för barnbarnens del.

Jag älskar verkligen att vara ute och att sova i tält. Det jag inte älskar, är fästingar. Efter ett skönt varmbad, hittade jag en stor rackare som satt sig fast i ljumsken, fick be maken karva loss den och nu har jag baddat med OP -tja, man tager vad man haver och det var den starkaste spriten vi hade hemma, satt på ett plåster och hoppas att den här inte bär på borelia eller något annat som inte TBE-vaccinet biter på, samt att barnbarnen slipper!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar