fredag 4 augusti 2023

Aktiviteter under regniga dagar



 I måndags när vi kom tillbaka efter vår lilla "norrlandsturne"  var tanken att vi skulle vara hemma någon dag för att sedan dra iväg för att antingen cykla eller paddla kajak. Dessvärre ville väderleken annorlunda. Svårt att förutsäga tydligen och prognoserna är osäkra och visar mest ostadigt väder med regnskurar (från lätta till kraftiga), byiga vindar och låga temperaturer. 

Istället stannade vi kvar hemma och fick bli hundvakter på köpet, eftersom dottern är iväg på en semestertripp till söndag.  Maken har passat på att renovera förrådsdörren och jag har startat upp ett sömnadsprojekt. Hundpromenaderna har jag försökt passa in mellan skurarna, men idag misslyckades jag rejält. Vi blev helt överrumplade av värsta hällregnet. Lilla vovven vägrade tillslut att gå, så det blev  till att bära. Väl hemma fick hon frotté-torkas och själv fick jag klä av mig alla kläder och  ta en varm dusch.

Maken hade dock lyckats cykla ut i skogen precis emellan skurarna och kom hem med 3 liter kantareller. Så nu blir det en svamprisotto till middag!


Här är en glimt av mitt sömnadsprojekt!


Och så har jag avslutat mitt stickprojekt, här ligger det blockat och klart i soffan, en babyfilt av mjukaste ullgarn. Jätteroligt, snabbt och lätt att sticka. Det mesta gjordes faktiskt under bilresan i norrland!
Idag har jag beställt mönster till ett nytt stick-projekt, och vilken dag som helst ska jag ta mig iväg och införskaffa garn!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar