fredag 25 augusti 2023

Kungliga och konstnärer


Idag har vi haft besök av en kung och en prinsessa! Det började med att 4-åringen gjorde en "krona" av ett sugpropps-spel och skulle vara kung, och när jag gick och hämtade den gamla säcken med utklädningskläder så var lyckan gjord. En kung har såklart en glittrig mantel. Att den manteln är 35 år gammal och sydd till hans pappa, det spelar ingen roll. Vi hittade också en plastkula som genast blev en magisk kula. 2-åringen var så nöjd med mina gamla klack-skor, och jag menar nästan 50 år gamla. Dom smällde roligt när man gick, tyckte hon som blev prinsessa, fullkomligt nöjd med dotterns gamla hatt inköpt i Grekland för 14 år sedan, inte behövde hon någon krona inte.


 Sen blev de kungliga istället konstnärer. Jag spände upp papper på staketet, och det målades av hjärtans lust. Tack och lov att vi kunde hålla till utomhus, för det skvätte vattenfärg lite överallt, men roligt hade dom! Det sägs ju att man ska måla litegrann varje dag, för att hitta sitt flow. 

Lite smått trött känner jag mig nu, lämnade hem barnen för ett par timmar sedan och har nu hunnit dammsuga och våttorka. Maken har hunnit skriva på ett lägenhetskontrakt till dottern. En budgivning hon trodde hon förlorat, men fick chansen igen eftersom "vinnarna" inte kunde skriva på innan måndag. Nu råkar dottern befinna sig i Göteborg, så det blev pappan som fick fullmakt att rycka ut. Om allt går i lås, så kanske vi "blir utan barn" i slutet av oktober.

Fast man vet ju inte om någon annan flyttar in.....

Nu gör vi i alla fall fredag och helg. Jag ska steka en köttbit, slänga ihop en kantarellsås och öppna en bättre flaska rödvin! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar