söndag 13 augusti 2023

Konsert-svamp-äpplen-virkning


I torsdags, efter lunch, bilade maken, dottern, lilla vovven och jag upp till Insjön. Det hade blivit dags för mig att utkassera min födelsedagspresent, från döttrarna!


Så fredag kl 17.00 bänkade vi oss här, i det vackra växthuset på Solgårdskrogen, strax utanför Rättvik.



Här var det beställt en tre-rättersmeny med närproducerat på fantastiska råvaror, lite udda, men goda smaker, på Nittsjö-porslin av trevlig serveringspersonal.


Sedan tog vi oss på slingriga skogsvägar till Dalhalla, denna säregna konsertlokal i det gamla stenbrottet, och här bjöd Benjamin Ingrosso på en fantastisk show tillsammans med sin storslagna orkester. Kvällen filmades av Tv 4 för att sändas på nyårsafton, så kvällen till ära var huvudpersonen iförd glittertröja och vit smoking och dessutom avslutades det hela med ett jättefyrverkeri. En kväll att minnas!


Helgen bjöd även på svamp-plockning. Nåja, inte dessa flugsvampar, men dom var så vackra att dom måste fotograferas. Korgen fylldes av gula kantareller, som sedan bryntes i smör och serverades till lördagens middag som bestod av ViltWallenbergare med potatis-stomp, gula ärtor, kanareller och skirat smör!


Till efterrätt svängde vi ihop säsongens allra första äppelkaka med vaniljvisp. Och maken och jag fyllde korgen, imorgon ska här göras äppelmos.


Och så hade dottern bett mig instruera henne i virkning. Blev jag glad eller??!! Vi satt till sent i lördags-kväll och fortsatte efter frukost i morse. Nu ska hon tillverka en baby-mobil att hänga över skötbordet!
Det är nu bara tre veckor kvar till beräknat förlossnings-datum. Så spännande!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar