torsdag 24 augusti 2023

Hemma i vårt lugna bo....

I morse blev jag varse hur otroligt lyxigt det är att INTE behöva ha någon morgontid att passa. Förskolan har planeringsdagar, så vi ska ta hand om två barnbarn torsdag-fredag. Jag hade bestämt med pappan att hämta dom 8.15 i morse. 
Det var bara att klä på sig direkt, slänga i sig lite frukost, läsa tidningen och gå iväg. Jag som älskar att sitta kvar vid frukostbordet med min stickning. Det är verkligen vardagslyx.


Sen är det ju faktiskt lyxigt att få tillbringa tid med barn-barnen också. Men jag sa till maken, vid lunchtid, att jag verkligen inte skulle vilja bli dagmamma igen. Lagom till lunchen skulle lagas hade vi  nämligen hunnit förbereda för vatten-färgsmålning, lagt pussel, bakat med play-doh-deg, gjort vind-snurror, klippt collage och limmat, ritat, byggt med duplo, spelat piano och sjungit barnvisor. Det är intensivt och högljutt, precis som det ska vara när man är 2 och 4 år.


Mellan de skyfallsliknande regnskurarna, drog vi med oss bägge barnen i den gamla cykelkärran till biblioteket. Jag hade glömt låna barnböcker igår. Det blev ett skönt avbrott och lite frisk luft.
Sedan hann vi läsa böcker, äta mellanmål, blåsa såpbubblor, spela kinaschack och leka med bilar innan det var dags att gå förbi skolan och hämta upp storebror.

Nu är vi hemma i "vårt lugna bo" och vilar upp oss innan morgondagen tar vid.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar