söndag 4 juli 2021

Vov, vov, sade hunden


Det här med att ha hund i huset. Alltså, jag pratar nästan oavbrutet. Det finns alltid något som lilla vovven måste få veta, eller som jag måste fråga och undra över. Hela tiden! Ibland, den här helgen, har maken ropat och frågat; -Vad sa du? -Nej jag pratade med Majsan! Han ruskar lite på huvudet ibland, det ser jag. Men det är ju faktiskt en levande varelse, och hon förstår så mycket mer än vad vi människor tror. Det är jag övertygad om. För hon svarar ju också!
Igår var hon dock inte jätteförtjust.
Vi cyklade till Björklinge-badet, där vi stämt träff med svåger och svägerska för att umgås. Det är 3 mil, tar ca 2 timmar, och lilla vovven sitter fint i cykelkorgen. Vädrar i luften och kisar mot solen, verkar ganska nöjd.  På badplatsen låg hon i skuggan och vilade medan vi fikade, badade och pratade. Sena eftermiddagen följdes vi åt hem till villan och blev bjudna på middag, då fick hon ströva fritt i deras trädgård. Men framåt kvällningen när vi skulle cykla tillbaka, då verkade hon ha fått nog. Det syntes, svansen mellan benen och ett försök att streta emot när jag lyfte upp henne i cykelkorgen igen. Två timmar till, det blev lite för mycket av det goda!


Hon brukar alltid sova ihoprullad nära mig, på min sida av sängen, men i natt blev hon så stött när jag drog åt mig täcket, så då hoppade hon ner och la sig i sin hundkorg och där låg hon ändå långt in på förmiddagen, ville inte ens hälsa godmorgon. Sen tror jag faktiskt att hon blev lite åksjuk av allt cyklande, för hon har varit dålig på att äta idag. Kanske beror det på värmen också. För det är varmt!
Maken och jag har flängt runt och rensat i trädgården, varit till återvinningen, tvättat, städat, lagat trädgårdsstolar, rensat och gjort fint på graven och planlagt inför veckan som kommer. I detta nu sitter jag och njuter ett glas iskall Kir. Maken är på Sirius-match. När han kommer hem ska vi grilla kycklingspett och njuta ett glas rött därtill. 
Nu tar jag en paus härifrån.
På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar