onsdag 14 juli 2021

...så länge solen den glittrar på böljorna blå.....

När vi åt frukost i trädgården i morse så visade termometern redan + 27 grader. Det skulle komma att bli ytterligare en varm dag. Vi bestämde att hastigt packa ihop, göra matsäck och dra iväg med kajakerna för att tillbringa dagen till sjöss.


Vi styrde kosan mot Ängsöhalvön, strax utanför Västerås. Maken var senast där i februari och åkte långfärdsskridskor. Men nu var det 24 grader varmt i vattnet och inte tillstymmelse till is. Däremot otroligt skönt för att paddla. 
Det blåste ganska friskt, och i starten blev det en rätt tuff motvind, med 9 sekundmeter i byarna och vita skummande gäss på vågorna. Men så skönt att tillbringa dagen på sjön! 
Vi paddlade runt bland öarna, stannade till för en fika på ön Hållingen. Det blev 1 1/2 mil och fyra timmars paddling.


Innan vi åkte tillbaka till Uppsala stannade vi till vid Ängsö slott och promenerade i den vackra allén och i parken,


och gjorde ett besök i slotts-kyrkan där vi fick oss en historielektion av entusiastiska guider.

Kvällen avslutades ute i trädgården med ett parti Alfapet och varsitt glas rosévin. Sen var jag tvungen att sätta på tv-konserten från Borgholms slottsruin med anledning av kronprinsessan Victorias födelsedag. Både Smith and Tell, Mando Diao och Benjanmin Ingrosso uppträdde, och det var både se- och hörvärt! Nästan som att man själv var på konsert, något jag faktiskt längtar efter att få göra i verkliga livet. Det var ju så rysligt längesedan.
Men just nu är jag också väldigt nöjd med att sitta och njuta skymning i trädgården i den ljumma sommarkvällen!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar