söndag 11 juli 2021

Alla tiders!

 I morse, vid frukosten, så pratade vi -maken och jag- om veckan som kommer. Vi ska bl a fixa en middagsbjudning/födelsedagsfest för "mellansonen". Jag hade filat på menyn och börjat planera och när jag berättade om det för maken så sa han -från ingenstans- "Det blir väl alla tiders".

Som jag började skratta!! Tårarna rann nerför kinderna. Kunde inte sluta. Medan maken satt som ett frågetecken och undrade vad som var så roligt.

Framför mig hade jag sett både Julia Ceasar, Thor Modén och Nils Poppe med flera scener från gamla Svenska svartvita långfilmer jag sett under barndomen. Det var från dylika gamla filmer jag minns sådana uttryck som "alla tiders". 

Maken blev en smula förnärmad. -Man måste väl få variera sitt språk, tyckte han. Ja, jovisst, men varifrån kom just "alla tiders"??


Dagen har fyllts med aktiviteter såsom; tvätt, trädgårdsrens, torka kryddor och laga mat. Tog fram en lammstek ur frysen för att marinera och grilla spett av, och insåg att vi behövde vara fler än 2 som åt, så vi bjöd hem yngsta dottern och äldsta sonen med respektive/familj. 
Det blev en varm, skön och mysig kväll. Maten blev god, umgänget trevligt och tiden gick fort.
Nu hänger några kvar framför teven och fotbolls EM-finalen mellan England och Italien. Mitt eget intresse är svalt, för att inte säga iskallt.....Men jag hörde ju Svennis sommarprat, när vi satt i bilen igår, att fotboll blir som en drog. Ett gift! Låt så vara, men min drog är det då inte.
Nu går jag och borstar mina tänder så får dom se sin match i fred.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar