lördag 10 juli 2021

Hudiksvall-Sundsvall-Örnsköldsvik

 I den ordningen har vi "gjort" norrlandskusten på sex dagar!





I Hudiksvall hann vi med att bada  och sola och vandra vid Hölick, vi åt nyfångad strömming på Strandpiren och vi var på stadsmuséet och såg Wanja Djanajeffs utställning.





I Sundsvall hade vi strax före fascinerats av historien vid Galtströms gamla bruk, druckit rosévin vid i den vackra stenstaden, cyklat Alnön runt och försökt dricka champagne på hotell Knaust, men det visade sig att deras bar var stängd. Vi fick i alla fall se den berömda, vackra trappan.




Och så Höga Kusten, där vi hade en fantastisk vandring i Skuleskogens nationalpark. Den var krävande och varm, men vi fick också njuta nakenbad alldeles ensamma på en egen sandstrand, innan vi fortsatte fram till Örnsköldsvik. Där hängde vi vindunken på cykelstyret och avnjöt tunnbröd, god ost och vårt vin i hamnen allt medan solen sakta sänkte sig, men kvällarna är förföriskt ljusa här uppe i norr!

Och nu är vi tillbaka i Uppsala igen, berikad med upplevelser av det bättre slaget. Här finns ett och annat att ta itu med. Men vi spar det till morgondagen, nu behöver vi lite sömn!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar