onsdag 21 juli 2021

Skördefest.....

Det växer i trädgården! Igår skördade jag en massa spenat och hade i en tonfisk-pasta. Idag har jag ägnat dryga 3 timmar (!!) åt att plocka svarta vinbär. Och det är samma visa varje år! Det är juli, det är varmt. Jag sitter med bara ben och armar. Buskarna är täta. Under buskarna växer bränn-nässlor som jag alltid lyckas bränna mig på. Buskarna är buskiga och spretiga och ger mig revor på de bara armarna och benen. OCH det är miljoner med flygande och krypande insekter i buskagen som invaderar min kropp.
Så om någon tror att det är njutbara timmar så glöm och dröm.
Trots att jag lyssnade på sommarprat en del av tiden.
Dessutom lyckas jag nästan varje år få ont i ryggen. Åtminstone sa min dotter det när hon kom hit efter jobbet och hon såg att jag gick lite konstigt. -Har du plockat vinbär nu igen? Du vet ju hur det blir!!
Men här är skörden. Spar rensning till imorgon.


Jag gjorde Skagen-röra och smörstekte surdegsbaugette och så plockade jag de första solmogna tomaterna i trädgården till middag. Om alla plantor bär frukt så kommer vi att få gott om tomater. Tänk så härligt det vore att göra tomatsåser och frysa in!


Och nu har vi gått kvällskisspromenaden med lilla vovven. Det är trevligt att dottern väljer att göra mig sällskap och bo hemma de här dagarna. Pojkvännen är på jobb-resa så hon är också gräsänka. I morgon kväll har vi bestämt att grilla till kvällen. Och då kanske jag kan få revanch på Alfapet, för ikväll förlorade jag stort!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar