tisdag 13 juli 2021

Han fyller 35!

På fredag fyller "mellan-sonen" 35 år! 
Vi firade honom ikväll.
Jag har stått i köket så gott som hela dagen. Bakat glutenfritt bröd och tosca-kakor, lagat mat och blandat drinkar.
Det var varmt!! Termometern har närmat sig 30 grader.
Och så har det varit många födelsedagar när det gäller våran Johan! När man fyller precis mitt i juli, är risken stor att det är värmebölja! Jag minns särskilt en sommar när vi bilat runt och lyssnat på kasett med Mamma Mu och Kråkan, där dom tjatat om wienerbröd. Johan, som då kanske var 6-7 år frågade varför han inte ätit wienerbröd. 
Vår Johan fick sin celiaki-diagnos vid 1 1/2 års ålder. På den tiden var utbudet av glutenfria produkter inte så stort. Definitivt fanns det inga wienerbröd.
Så vad gjorde jag då, på en av sommarens varmaste dagar. Jo jag satte deg och kavlade med smör, om och om igen, kavlade och kavlade och fick ihop glutenfria wienerbröd.
När jag påminde Johan om det ikväll så mindes han att han inte ens tyckt att det varit särskilt gott! Men då hade han i alla fall fått prova!


Goda var däremot de Strawberry Margaritas som jag blandade till som fördrink!


Och förrättsbordet med kall öl, charkuterier och så smörstekta kantareller på toast. Maken var ute i skogen på förmiddagen och kom hem med både kantareller och blåbär idag!


Själva middagen avnjöts ute i trädgården. Varmrökt lax med färsk-potatisgratäng, nybakat bröd, västerbottenost och Chardonnay från Nya Zeeland och rosé från Sydafrika.
Barnen fick köttbullar och spagetti.
Alla var nöjda och belåtna.
Kvällen avslutades med tosca-kakorna, jordgubbar, glass och vispgrädde.

Tänk så lätt det är att umgås på sommaren. Barnen cyklar, spelar fotboll eller springer till lekplatsen medan vi vuxna kan sitta i lugn och ro och äta och prata. Spiller man så hamnar det på gräset. Kissar man på sig (vilket egentligen bara gällde 2-åringen) så kan man springa utan byxor, det spelar ingen roll i värmen. Det är helt enkelt lättare att leva så här års!

På fredag när sonen egentligen fyller så är dom på resande fot, påväg mot västkusten. Men nu har vi i alla fall firat honom i förväg.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar