söndag 8 mars 2020

Uppsala-Borås-Jönköping-Uppsala

Åter hemma i Uppsala efter en snabbvisit hos yngsta dottern i Borås. Pojkvännen var också där, eftersom han hade jobb på Bomässan i Jönköping. Vi hade bokat varsina rum på Grand Hotell där vi avslutade lördagkvällen med goda ostar och rödvin framför Mello-finalen. Och idag drog vi alla fyra till bomässan och strosade runt och tittade på alltifrån eldstäder, sjöbastubodar, blomplantor, rengöringsmedel och så smakade vi ostkaka, ko-lomi och honung. Blev en del handlat också. Vi åt lunch tillsammans innan vi skildes och for åt olika håll.



På lördagen besökte vi Furulunds tyger, en riktig godisbutik för en sån som mig!
Sen sprang jag runt för att prova baddräkt, då vi under lunchen läst att hotellet skulle ha en spa-avdelning. När jag stod i en provhytt på Åhléns iförd en blå baddräkt och dottern tittade in, utbrast hon; -Mamma, du ser lite ut som en hora!
Gapskratt på det, och jag förstod vad hon menade. Hade inte orkat ta av mig mina blåblommiga spetsstrumpbyxor som jag haft under jeansen. Dom hade flera hål och maskor längs med låren. Men det var ju inte meningen att någon skulle se mig i dom.
Det blev ingen baddräkt, vilket var tur, för det visade sig att "spa-avdelningen" bestod av en pytte-liten pool på kanske 1.5 kvadratmeter, en halvljummen liten bastu och två relaxbäddar.


Medan herrarna tog igen sig på rummen innan middagen, så bjöd dottern mig på sprudlande Cava, och det var så mysigt att sitta tillsammans och prata. Det är guld värt med vuxna barn!

Nu blir det te och mackor och så laddar vi om för en ny arbetsvecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar