torsdag 12 mars 2020

Städat!


Ja, just så känns det kanske när jag håller på, men i den stunden jag är färdig och jag sätter mig med en kopp kaffe och en macka vid mitt köksbord, och bara njuter av nytorkade golv, dammfria möbler, vädrade filtar, skakade mattor, skurade toaletter och handfat, just i den stunden känner jag en sådan frid.
Idag kom jag att tänka på mamma. Hon rökte under många år, och jag minns när hon berättade om den där belöningscigaretten som hon tog när hon vecko-städat färdigt hela huset, hur nöjd och belåten hon kände sig. Jag förstår precis känslan. Känner samma sak, fast jag ersätter cigaretten med en kopp kaffe. Det var dagens "Tacksam för"!!
Och förutom den vanliga vecko-städningen så har jag tvättat 3 maskiner, bakat glutenfritt bröd, frukostfrallor och två stycken tosca-kakor. Jag har bäddat rent i dubbelsängen i dotterns rum, lagt fram handdukar och toppat med två chokladbitar. Jag har pyntat med blommor och körsbärskvistar. Jag har strukit dukar och handlat fina, färska rödingfiléer och kylt två flaskor vitt vin.
I morgon kväll kommer äldsta dottern och pojkvännen hem. Dom ska i helgen träffa och planera tillsammans med sina toast-masters. Dumt nog så har min syster och jag planerat en tripp till Södermanland just denna helg. Men man kan inte alltid vara med på allting.
Återkommer här på söndag kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar