onsdag 11 mars 2020

Gode Gud får jag ta ett glas vin (till) ?

Jag har ju varit så nyttig. Haft en hälsomånad, inte ätit socker, ätit vegetariskt och inte druckit alkohol. Tänkt att jag ska fortsätta den inslagna vägen, inte så spartanskt men däremot spara godsakerna till helgen.
Idag blev jag besviken över en sak på jobbet och när jag cyklade hem bestämde jag mig för att ta fram den där frysta pizzadegen. Jag gjorde en Pizza Bianco med creme fraiche, vitlök, chiliflakes, grönkål, tomater, skinka och parmesan. Och när jag kände dofterna från ugnen så rann snålvattnet till och jag verkligen kände hur gott det skulle vara med ett glas rödvin till!
Då var det verkligen som man kan se i serietidningar; på ena axeln en djävul, på den andra en ängel.
Djävulen frestade och sa; det är klart att du ska öppna en flaska vin! Ängeln bad; men kommer du inte ihåg vad du planerat, vänta till fredag?!
Sen dök det upp en filmsekvens från Saltkråkan i mitt huvud! Jag såg så tydligt Tjorven framför mig, fast det var jag och det var inte tårta utan rödvin.....



Och det där jag blev besviken över på jobbet, det ska inte få lägga sig som ett ok på mina axlar.
Sofia Sievertsdotter skriver;
Hjälp oss idag att välja tillitens väg. Ge oss tron på att vi alltid får det vi behöver. När solen skiner låt oss förvara ljusets strålar. När svarta moln drar in, påminn oss om vattnets betydelse för grönskan. Gör oss till människor vi själva skulle vilja möta när vår egen tillit slokar. Gör oss mjuka när mjukhet behövs, men också tuffa när styrka krävs. När livet får oss ner på knä, påminn oss om tillitens finstämda kraft. Gör oss stabila på jorden, med en ständig tillgång till himlens obegränsade höjd.

Dagens Tacksam för; samtalet ikväll med äldste sonen. Om corona, nattsömn, jobb, aktiviteter. Egentligen inget speciellt, men jag berättade om mina kval inför att dricka vin eller inte till min pizza, när han sa; Men förra onsdagen var du ju på 7 Flaskor! Och jag hörde mig själv säga; Ja men det var ju inte vin, det var ju sprit.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar