torsdag 19 mars 2020

Hjälp oss att leva våra små liv stort!


Dagen bjöd på strålande sol och 9-10 grader varmt. Det var som att alla människor sökte sig ut i solen och njöt. Studenter som spelade brännboll, barn i lekparken, föräldrar som vände sina ansikten mot solen. Själv tog jag, dottern, pojkvännen och lilla vovven en långpromenad på eftermiddagen när jag slutat jobbet.
Det kändes hoppfullt och underbart och jag tog till mig Sofia Sievertsdotters ord;
Det finns mycket i livet som är gratis, som varken kräver utbildning eller talang. Att vara i tid. Att vara väl förberedd, hövlig och passionerad. Att ha en rättvis attityd och en inspirerande vision. Att säga tack och sträcka ut en hand till någon som har svårt att resa sig. Vi kan lära oss att uppskatta enkelhet. Hänföras av solnedgångar, lyssna på musik och läsa böcker. Njuta av en vacker utsikt, le och möta ögon. Det lilla livet är en förutsättning för det stora. Utan det lilla och enkla tappar storheten och komplexiteten sin glans. Hjälp oss idag att uppskatta det lilla och förstå att det lilla ofta är det stora. Hjälp oss att värdesätta vardagen och att se detaljer och skiftningar som kräver närvaro. Påminn oss om att rikedom är en känsla och hjälp oss att leva våra små liv stort.

Och så sitter jag och småler nu ikväll när jag tänker tillbaka på vad en pojke i årskurs sju sa till mig idag. "-Det vore väl bra om skolan stängde ett tag, för då kan du vila upp dig så att du orkar fortsätta jobba till vi går ut nian"  Dom frågade nämligen för några veckor sedan när jag skulle gå i pension och jag nämnde att jag åtminstone skulle arbeta ett år till, men då protesterade dom och sa att jag måste jobba till dom skulle gå ut årskurs nio. Får väl försöka ta det som en komplimang.
Dagens "Tacksam för" var när jag fick tillbaka mina jobb-nycklar, som varit spårlöst försvunna sedan igår eftermiddag. Som jag bedrivit detektivarbete hela förmiddagen, frågat, letat, funderat på vad jag gjorde igår och fått gå runt och leta nycklar för att kunna låsa upp mitt arbetsrum och klassrum. Inte så roligt om dom skulle hamnat i orätta händer! Men tack och lov var det en kollega som funnit dom i personalrummet och lagt dom i förvar i sitt eget postfack. Verkligen något att vara tacksam för!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar