söndag 11 augusti 2019

Smultronhonung i blåbärste!

Jag fick syn på en vacker glasburk med honung i den ljuvligaste rosa färg!
Det var på Sigridslunds café i Årdala. Dit kom vi i går, vid lunchtid, efter att ha tagit ett dopp i Båvens klara vatten vid Sibro kvarn, och efter att ha besökt Spikstenen, ett märkligt flyttblock från istiden.





På Sigridslunds café, var det dessutom spelmansstämma, så vi blev kvar och njöt av folkmusik ett slag!

Senare på kvällen styrde vi kosan till Hälleforsnäs bruk,  Kolhusteatern och sommarens sista föreställning av Oliver Twist. Passande miljö för den historien!


Dagen innan, på fredagen, besökte min syster och jag Warbro kvarn, i Sköldinge.  I deras gårdsbutik, köpte vi på oss spännande mjölsorter som jag ska experimentera med i köket framöver.
Lunch åt vi på Ändelsbols gård




På kvällen satt vi under det gamla gråpäronträdet hos min kusin i Sannerby. Vi drack rabarbersnaps och mumsade på vällagrad camembert från Jurss mejeri. Solen gick ned över mognande korn-fält, luften var ljummen, svalorna svirrade runt ladugård och uthus och katterna strök sig mot våra ben.



Nu sitter jag här vid köksbordet med mitt te, som smakar sommar.
Det är min allra sista kväll av sommarledigheten, och jag känner vemod över att dagarna försvann så snabbt, över att ekorrhjulet ska börja snurra igen.

Ändå är jag så nöjd över mina 52 dagar av ledighet. Jag har verkligen tagit tillvara varje dag. Jag har njutit och älskat.

Och min sista lediga dag kunde inte börjat bättre! 


Jag promenerade i duggregn ner till sjön Uren, klädde av mig alla kläder och tog ett morgondopp!

Nu tackar jag för alla mina 52 sommardagar och kryper till sängs!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar