söndag 4 augusti 2019

Blicken på horisonten!

"Låt oss starta på nytt varje kväll och varje morgon, med rötterna i hjärtat och blicken på den horisont som är vår!"

Gissa vem som skrivit det?!? 
Sofia Sievertsdotter, såklart!

Själv skrev jag inget alls i går kväll. Kom hem alldeles för sent efter en middagsbjudning som varade i över 7 timmar.....

Men igår på dagen, fick jag det där "göra/skapa-suget". Har varit alldeles för lite av den varan på sistone. Det är ju en så viktig del av mig, att få använda mina händer till att göra saker, det som är en del av min livsnerv. 
Jag började med att gå och leta fram ett fint förklädestyg i mitt tyg-förråd, sen mätte och ritade jag mönster till förkläden för en 4 och en 5-åring, och så satte jag igång med att sy.


Jag tog en fika-paus och smaskade på morotskakan som jag bakat.


Och så fortsatte jag i skaparivern att binda en krans av ljung och lavendel. Det vilar en speciell skönhet i det som är förgängligt!


Jag fick en snap i morse på barnbarnen, iklädda sina nya förkläden, gräddandes pannkakor till frukost. Och en bild på kransen upphängd på dörren till samma  barns hus.

Idag har jag "gjort" i köket. Det blev frukostbröd och granola, formfranska, frö-knäcke och blåbärspaj. Den åt vi efter fisksoppan jag lagade till middag. Och kanske drack vi sommarens sista rosé-vin ikväll? I morgon börjar maken arbeta igen.
Själv ska jag blicka mot horisonten och ta vara på min sista lediga vecka, på bästa sätt!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar