måndag 26 augusti 2019

Balans och obalans

Mina arbetstider är ungefär detsamma varje läsår, men antal lektioner och schema varierar. I år har jag tre "mördar-dagar", med 8 lektioner (4 dubbelpass) på raken, och två av dagarna, måndag och onsdag avslutas med möten. När man har så många lektioner i följd, med bara korta raster emellan, så underlättar det ju om man t ex har samma årskurser efter varandra. 
Så är tyvärr inte fallet i år. Det hoppar hejvilt, allt från särskola, Lilla gruppen,  årskurs 7, 8 eller 9, det innebär att man måste plocka undan och fram helt olika material på de korta raster som är emellan passen. Det blir stressigt och man hinner inte med att sortera och städa som man vill, så när arbetsdagen är slut, ser skrivbordet i arbetsrummet ut som ett bombnedslag.

Så även om tisdagen och torsdagen är lindrigare, så blir det inte direkt den balans jag söker.

På sovrumsväggen i huset i Insjön hängde en tavla med Yoga-girls ord;

Balans är nyckeln. I allt du gör. Dansa hela natten och träna yoga nästa dag. Drick vin men glöm inte din gröna juice. Ät choklad när ditt hjärta vill ha det och sallad när din kropp behöver det. Bär höga klackar på lördagen och gå barfota på söndagen. Lev högt och lågt. Flytta och stanna kvar. Omfamna alla sidor om vem du är. Var modig, djärv spontan och högljudd och låt det komplettera dina förmågor att hitta tystnad, tålamod, blygsamhet och fred. Sikta på balans. Gör dina egna regler och följ din egen väg och låt ingen berätta för dig hur du ska leva enligt deras.

Andra ord om balans och mat och dryck  hittade jag idag på Holistics blogg. 
 En matpyramid mot inflammation.
Och titta, man får dricka ett glas rött vin varje dag! 

Balans

Men ett glas, enligt Holistic, är 125 ml!
Våra vinglas rymmer betydligt fler ml, så där är jag i alla fall i obalans....

Ja, ja, nu ska jag ta lilla vovven och gå ut på dagens sista promenad innan det är sovdags, vilket jag verkligen behöver för att vara i balans i morgon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar