onsdag 7 augusti 2019

Middagsbjudning

Så härligt att vara ledig och kunna anordna en liten middagsbjudning mitt i veckan!
Visserligen står jag här, strax före midnatt, helt själv med disk och undanplockning, men det var det värt!


Vi började med cava och "tandpetsplock", bestående av oliver samt salladsost marinerad i olivolja och rosépeppar tillsammans med solmogen honungsmelon.

Vi fortsatte med tonfisk med tillbehör och en ljuvligt god Chardonnay (Chateau Ste Michelle, nr 6447). Den här rätten har jag lagat flera gånger i sommar, tycker den är supergod! Gör den inte direkt efter receptet, utan väljer att mjuka upp grönsakerna i lite olivolja och sedan kallna innan jag häller på dressingen. Och det här vinet kommer jag definitivt att köpa igen, det smakar precis som en Chardonnay ska!


Som avslutning bjöd jag på en kardemummaglass med jordgubbs-och rabarberkompott, ovanpå hackade pistagenötter.

Och vi kunde sitta ute hela kvällen. Hundarna var inte jättesams (våran lilla Majsan och så 3 1/2 mån Rottweiler-valpen Brorsan), men det kändes ändå mysigt.  Och människofolket var sams och det dryftades om stort och smått. 

Fram för fler sådana kvällar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar