tisdag 19 september 2017

Vardagsmaten

Jag tycker nästan alltid att det är roligt att laga mat. Jag skriver veckomatsedlar, är rätt duktig på att variera kosten, och jag försöker handla det som det "är säsong på".
Men ibland kör jag fast.
Jag gillar blomkål, och har köpt det ganska ofta nu, eftersom det går att få tag på billig, svensk blomkål så här års. Tre olika rätter med blomkål har jag varierat mellan, rätter som jag lagat sedan flera år tillbaka. Nu börjar jag ledsna på dom!
Så jag har bestämt mig för att bli mycket mer varierad i min matlagning. Utmana mig själv med att leta nya recept och maträtter även till vardags!
Ikväll blev det en gratäng av blomkålen. Först förvällde jag den, sen la jag den i en ugnsfast, smord form och strödde över strimlad purjolök. Vispade ihop ägg, grädde, paprikapulver, riven ost, salt och peppar och hällde över. In i ugnen och gratinera i 20 minuter. Under tiden stekte jag färsk lammkorv smaksatt med rosmarin.
Det blev faktiskt en kanonmiddag!!
Så pass att jag tog mig ett glas vin till maten.
Där är min lilla svaga punkt!
Jag tänker att nu när vardagen är igång, så ska vinet sparas till helgen. Men så när jag står och läser recept och testar mig fram i köket, ja då blir jag så sugen på vin.
Det är väl i och för sig inte så farligt, men jag vill inte att det ska bli "blasé" med vin. Det ska vara det där lilla extra. Kanske dags att planera höstens detox-omgång snart, då brukar jag vara duktig på att tänka om.
Nu ska jag hälla upp den nygjorda muslin i glasburkar, brygga mig en kopp te, och invänta att ugnens pyrolys-rengöring blir färdig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar