måndag 4 september 2017

Ditt och datt....

Idag plockade jag in vindspelet, som hängt ute i trädgården hela sommaren. Det är en vacker klang i det,  den är stämd som Vivaldis Fyra Årstider - sommaren.
Men när vi satt och åt middag och jag såg höstvinden ta i och regnet piska utanför köksfönstret, passade den inte riktigt in. Nu har den packats ner i sin kartong och lagts på vila till första maj nästa år.

Jag har hängt en maskin tvätt och diskat undan efter middagen, jag har köpt "Klubbhäftet", av två små söta flickor som gick runt och ringde på. Dom var så nervösa så den längsta av dom sa;
Vi köper klubbhäften.  När jag frågade om dom inte sålde häften så fnissade dom hysteriskt, och sa att så var det ju. När jag äntligen hittat kontanter så tackade dom och var på väg att gå. - Ska jag inte få något häfte, frågade jag. Då fnissade dom lika hysteriskt och räckte mig generat ett häfte. Det är inte lätt att gå runt och sälja. Jag minns när pojkarna var tvungna att sälja bingolotter i tid och otid, för fotbollsklubbarnas räkning. Det blev en och annan lott köpt då och så satt man där på lördagkvällen framför Leif "Loket" Ohlsson.

Den här veckan är det utvecklingssamtal på jobbet. Tack och lov så behöver vi inte längre ha samtalen på kvällstid, utan två eftermiddagar är avsatta, alla lektioner inställda. Sen är det såklart en del föräldrar som absolut inte kan komma, så jag har tre-fyra samtal utspridda på andra tillfällen, men senaste tiden är klockan halvfem, och det är ändå skönt.


I en lucka mellan två samtal idag, så provade jag att brodera på ett nytt fotopapper jag testar, det gick sådär i den plastiga ytan. Kanske kan det ändå inspirera någon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar