måndag 14 augusti 2017

Jag är som min gamla portfölj.....


Den här portföljen fick jag av maken i julklapp 1998. Jag visste då att jobbet som textillärare på Eriksbergsskolan var mitt, fr om januari 1999.

I dag startade vi upp det 18:de läsåret ihop.

Hon börjar bli lite som jag. Lite skrynklig i skinnet, lite nött och sliten. Men med lite skofett skiner hon och är vacker på sitt sätt. Själv sminkade mig för första gången sen i juni och sprutade på lite parfym, valde kläder med mer omsorg än vanligt, såg till att tröjan och klockan matchade nagellacket, och så blev jag lite vacker på mitt sätt.
Hon härbärgerar allt jag behöver till arbetet. Nyckelknippan, ett läppstift, pappersnäsdukar, almanackan.  Matlådan åker ner varje morgon. I dag bar jag hem en ny jobbdator och en hög med papper som var kontentan av första arbetsdagen.
Lite orolig är jag för ena fästet till handtaget, men jag har en bra skomakare som säkert kan ordna ett nytt, när det är dags. (Jag önskar att det vore så min fysioterapeut fungerade, att jag kunde lämna in min värkande rygg och få en ny fixad....)

Så nu är vi igång, portföljen och jag! Första arbetsdagen är avklarad och schemat för första veckan är intensivt. Mycket att hålla i huvudet och efter middagen tog jag lilla vovven på en långpromenad för att få "rensa" och andas!


Lätt att göra när sensommaren bjuder så här vackra vyer!

Imorgon bitti packar jag om min portfölj!

Godnatt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar