onsdag 23 augusti 2017

Det är inte lätt att vara liten och inte bli förstådd!

Nu har jag suttit och lyssnat på en hip-hop-låt, och inte fattat någonting..... Dottern kom in och undrade vad jag satt och lyssnade på.
Har startat upp ett arbetsområde med årskurs nio där dom ska brodera ett citat, en strof i en sångtext, ett ordspråk eller helt enkelt en kort text som berör dom.
Idag var det en kille som skrev i sin loggbok att han ville brodera "Vi har MVG i gatumatte", och att han blivit inspirerad av en svensk artist som heter Aden.
Nu har jag både lyssnat och tittat på videon, men jag fattar inget av vad det handlar om.

Kan kanske vara en generationsfråga!

En annan generationsfråga var mötet mellan "kusinhundarna". Yngsta och äldsta dotterns hundar kommer överens nu, har t om lite kul tillsammans emellanåt. Idag kom äldste son och sonhustru med familj över och deras 4-åriga lagotto skulle få träffa drygt 3 månader gamla franska bulldoggen. Det blev ett brutalt möte, där den stora sa ifrån på skarpen med morr och skall och visa tänderna Lilla valpen lommade snabbt bort, och hade han haft någon svans att sätta mellan benen så hade han gjort det! Tydligen så ville den stora visa vem som bestämmer, och på nätet läste jag också att stora hundar inte gillar doften av valpar under halvåret.

Det är inte lätt att vara liten och inte bli förstådd. Oavsett om man är människa eller hund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar