lördag 3 juni 2017

Some see a weed, some see a wish!


Klockan närmar sig midnatt och jag har just kommit hem från kvällens sista hundpromenad!  Det var  + 10 grader, lugnt och stilla. Luften fylld av allehanda ljuvliga dofter. Från syrenerna, från det fuktiga gräset efter regnskuren, från dammarna där olika sorters sjöfågel spred enstaka ljud, trots att det var skymningsljus och extra mörkt eftersom det är mulet.
Om bara ett par, tre timmar kommer ljudstyrkan att öka, när fåglarna -vid dammarna och i skog och på fält-, vaknar till och kvittrar av pur livsglädje.
Markerna är även fyllda av maskrosornas fluffiga fröbollar. När jag studerade dessa på närmare håll i fjol,  (inför ett broderi jag skulle göra),  fick jag veta, att i England så tänker man att dom för med sig lycka. Och när de små fröparasollerna stiger mot skyn, så kan man önska sig något. På så sätt fyller även detta ogräs en funktion! Sätt i gång och önska!
Dagen har bjudit på massage, maken skjutsade dotter och pojkvän till Arlanda,  på bullbak och fika tillsammans med barnbarnen, på cykeltur, på hemlagad pizza och rödvin.
Jag har också förberett årets marmeladkok på rabarber. Nu står en stor kastrull med finskuren rabarber, varvat med bitar av ingefära, citron och socker, och ska safta ihop sig till imorgon, när den varsamt ska kokas och doftas över med kardemumma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar