tisdag 13 juni 2017

Kwak


Varför serverar man öl så här??
Glaset lär vara framtaget av krögaren Pauwel Kwak i början av sekelskiftet 1800, Belgien. Det var då förbjudet för kuskarna att lämna kuskbocken. Det här glaset gick att hänga i en klyka i kuskbocken. Sen blev värdshusets gäster intresserad av ölet och då tillverkade krögaren en träställning, för att kunna servera detta öl även vid borden.

Syjuntan hade våravslutning ikväll och vi träffades på Bierhuis, en relativt nyöppnad Belgisk pub här i stan. På menyn fanns säkert 10 olika sorters musslor och massor av belgisk öl.
Jag älskar musslor och beställde 1 kg kokt i grädde och timjan med pommes och majonäs vid sidan om, en annan beställde musslor kokt i IPA.
Vi blev tyvärr båda besvikna, doften var nästan äcklig, musslorna var överkokta, små och hårda och den lilla vätska som fanns kvar i bunken var ihopkokt och satt nästan fast i botten.
Bra service ändå och vi blev erbjudna varsin dessert som kompensation.
Belgisk våffla med vit chokladparfait, chokladmousse och karamelliserade mandlar. Sött, fett och mäktigt till tusen.

Vi hade i alla fall väldigt trevligt och det är alltid lite spännande att prova nya ställen, men för min del blir det inget återbesök här!
Det var Kwak som smakade bäst, det kan jag tänka mig att dricka igen.
Varför inte i Belgien?!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar