måndag 19 juni 2017

Mitt sommarlov!

Minns med rysningar den hemska svensktoppslåten från 1970 med Anita Hegerland, Hade tänkt lägga upp ett You tube-klipp här, men efter att ha lyssnat 20 sekunder så stängde jag raskt av. Den är verkligen hemsk!!

Betydligt färre rysningar har jag denna ljuva sommarmorgon, när fåglarna kvittrar i kapp med solens strålar och hela sommarlovet ligger framför mig som ett oskrivet blad!
Huset är lugnt och stilla, lilla vovven snusar i sin korg och yngsta dottern och pojkvännen sover fortfarande i källaren.
Jag har precis stuckit näsan i den allra första utslagna, vita pion-blomman och insupit den ljuvliga doften, och nu sitter jag ute i trädgården med min frukostbricka.
Min plan för dagen var egentligen att ta itu med alla köksskåp och storstäda huset efter barnbarnens framfart (i går kväll när jag skulle gå i säng, hittade jag en knäckemacka under mitt nattduksbord)! Men jag har tänkt om, Varför inte ta vara på detta ljuvliga sommarväder istället och idka så mycket utomhusaktiviteter som möjligt!?!!

Egentligen skulle jag i detta nu ha utfodrat barnbarn och gjort dem iordning för dagis. Meningen var ju att föräldrarna skulle komma från Paris sent i natt, åka till jobbet idag och sen hämta sina barn på dagis.
Nu blev det inte riktigt som dom tänkt sig!
I fredags morse ringde sonen och jag svarade med ett förvånat; Ringer du? Han frågade hur det gick med barnen och småpratade lite i största allmänhet. Men då avbröt jag honom och frågade istället ; Men hur har NI det?  Och då berättade han eländet! Dom kom till flygplatsen, checkade in och hade gott om tid innan planet skulle gå. Dom njöt av semesterkänslan och av att vara på väg, ensamma tillsammans, utan småbarn.
Sen skulle dom borda planet och sonen tog upp sitt pass ur väskan för att räcka fram, När han upptäckte att det var 3-åriga sonens pass han höll i handen!
Det blev tvärnej, och dom fick bara beställa en taxi och vända tillbaka hem. Inte många ord sades under den taxiresan!

Usch vad jag tyckte synd om dom, jag fick ont i magen när jag tänkte på känslan dom måste fått där och då.

Vi behöll barnen, föräldrarna åkte hem och tapetserade en hall-vägg istället.
I går cyklade vi dit med barnen och blev bjudna på grill-lunch. Dom har skickat en förfrågan att boka om hotellet, och även hem-flygresan, och jag har lovat för fyra barnvaktningsdagar i augusti.

För vem vill inte vara med dom här kreativa, glada barnen?






d

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar