lördag 24 juni 2017

...och luften fylld av kaprifol


Igår cyklade vi till Gamla Uppsala med picknick-korg. Laxwraps, flädersaft, jordgubbar och vispgrädde! Kunde inte varit något annat en midsommarafton! Kortleken var också med, och vi låg där nedanför kungagravshögarna och njöt av solen, gemenskapen och spänningen i spelet.
Hemvägen tog vi genom Tuna-kolonierna, och där var verkligen luften mättad av kaprifol-doft, från fullt utslagna, vackra klättrande kaprifoler vid var och varannan liten kolonistuga.
Maken och jag drog till Björklinge på midsommarfest vid 17-tiden, och återvände till stan, strax efter midnatt, med en guldmedalj i ägo. Vi vann "Mästarnas mästare", en tävling med olika stationer och olika tävlingsmoment.

Idag har maken varit på hugget! Han beställde omfixning av gamla, befintliga innerdörrar, och nu har han satt igång projekt "måla lister och dörrkarmar". Dörrarna kom från målarfirman i onsdags. Nu ska det monteras på nya handtag, som vi var och köpte i torsdags. Det blir alltid som en dominoeffekt när man sätter i gång med något. Karmar och lister såg bedrövliga ut mot de nymålade dörrarna, Tak och väggar blev plötsligt slitna och fula.  Det där är makens projekt, han är nästan manisk när han sätter igång. Noggrann och rysligt effektiv. Men när han stod med stora stegen i trappan, där höjden är ca 4 meter, då ville jag inte ens titta. Jag tog itu med mitt egna projekt; städa köksskåpen!

Vädret var blåsigt med inslag av regnskurar så det var en bra dag att jobba inne på.
Som på beställning klarnade det upp och solen visade sig, så dagen fick ett bra avslut med finmiddag utomhus. Vi grillade oxfile och korkade upp en fantastisk Rioja och så jordgubbstårta med hemgjord Lemon Curd.
Efteråt spelade vi kort och jag vann!

Tror jag måste plantera en kaprifol i trädgården så att luften även här kan fyllas av den ljuva doften!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar