söndag 4 juni 2017

Ingen Måndagsångest!





1984 gifte sig maken och jag, och vi åkte till Madeira på bröllopsresa. Vi hade en härlig vecka på ön. Lärde oss uppskatta fondue och orkidéer, lärde oss uppskatta vandring och vackra broderier.
Jag köpte några dukar och ett tyg med hålsömsbroderi. Det tyget sydde jag sedan en två-delad klänning av, som jag använde mycket. Nederdelen slet jag ut, men överdelen sydde jag om och fortsatte använda. Sen blev den lite trång i midjan och hamnade på vinden. Tidigt i våras, när jag vädrade sommarkläder, så dök den där hålsömsbroderade överdelen upp igen.  Borde jag inte kunna göra något åt den och använda den igen? Sagt och gjort, jag tog med mig den och gick och botaniserade i en välsorterad tygaffär. Där fann jag ett viskostyg som gick bra i färg, och idag har jag sytt om min överdel och kombinerat det ursprungliga linne-tyget, med det tunna viskos-tyget. Resultatet syns på bilderna ovan! Jag tror faktiskt att jag kommer att få användning för denna!

Tät kontakt med yngsta dottern har jag också haft idag. Hon skickade sitt först sms 06.25 i morse. Blivit magsjuk i Grekland, mådde illa, hade mag-kramper och inte fått en blund i ögonen första natten. Dålig tajming kan man ju lugnt säga!!


Maken tog morgonpromenaden med lilla vovven, och kom hem med ljuvligt doftande Liljekonvaljer! 
Jag var på gympa och satt sen och sydde.
Nu har jag lagat mat och korkat upp mitt födelsedagsvin, signerat Ernst, till en saffransrisotto, en marinerad tonfisk och en välkryddad paprikasås.
Maken behövde bara sätta sig till bords, direkt när han kom från Siriusmatchen.

Och tänk att det är söndagskväll, men jag har inte den allra minsta måndagsångest!
Varför?? Jo, det är klämdag i morgon!! Måndag och tisdag är vi lediga!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar