söndag 24 april 2016

Farmor och farfar

Där var helgen slut!
Den började med gränd-städ i lördagsförmiddag, där jag bl a stod och oljade räcket på parkeringen i värsta hagelskuren! Därefter tog jag en hundpromenad och plockade ett fång vitsippor, att ta med på födelsedagsfika. Blivande sonhustrun fyllde 32 år och bjöd på bubbel, tårta och kaffe. Som bonus, fick vi ta med barnbarnen hem över natten, så att pappan och mamman skulle kunna gå och äta på restaurang, och få sova ut, morgonen efter.
Det var två hostiga och snuviga barn vi fick med oss! Eftermiddagen och kvällen blev intensiv! Vi tog varsitt barn och gick i säng redan klockan 20.30! Jag låg i källaren med Jennifer,11 månader, och maken tog Eric, 2 år, i vårt sovrum. Det hostades och snörvlades natten igenom. Lillflickan vaknade 5.30, hon ville inte ha välling utan somnade till sist om på mitt bröst. Där hon först låg och nöp min hud, på nedre delen av halsen- Hon tog tag med tummen och pekfingret och klämde och drog. Det såg ut som att jag hade fullt av eksem efteråt!!
Eric fick vara med och laga mannagrynsgröt till frukost, dessvärre ville han själv inte äta den, men lillasyster smaskade i sig desto mer, Med sked och fingrar!!
Sedan skulle vi packa ihop och gå hem till pappan och mamman, men Eric blev jätteledsen, så jag fick förhandla mig till en stund vid lekplatsen innan hemfärd.
På eftermiddagen var det så dags för nästa barnbarn! Lille Alfred, som flyttade till sprillans ny lägenhet i torsdags. Jag cyklade över för att hjälpa till och passa honom, så att pappan och mamman kunde få lite tid att skruva upp rullgardiner och lampor. Det är ju en hel del att stå i när man flyttar. Alfred är en alldeles underbar liten gosse, med ett leende som får ens hjärta att smälta. Och spyor som får en att lukta sur mjölk. Den värsta, lyckades han sätta i min urringning, så det rann, ner mellan brösten till magen!

Farfar och farmor var lite småtrötta ikväll, ovana som vi är vid oroliga nätter och intensiva småbarn.
Men det bästa med att vara just farmor och farfar, är ju faktiskt att man kan lämna tillbaks de små liven, och återgå till sitt egna, halvslumrande leverna!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar