söndag 10 januari 2016

Tacksam och lycklig

Livet är sårbart och skört. Vi vet inte vad som väntar idag, imorgon i framtiden. När som helst kan vi drabbas av sjukdom eller olycka.
Ta vara på nuet. Säg till dina nära att du älskar dom. Visa att du älskar dom, att dom är betydelsefulla för dig. Gör saker för varandra, var i stunden.
Jag fick veta något i morse som gjorde mig bestört och ledsen, därav ovanstående rader. Det är inte min familj som är drabbad, men jag känner familjen och jag är så ledsen för deras skull.

Jag är så tacksam för allt som jag har.
Idag har jag städat ut julen. Tänkt göra det med mitt snart 2-åriga barnbarn, men eftersom han är sjuk i öroninflammation och feber så fick det bli utan honom, Istället tog jag de sista små pepparkakorna och la i en påse och promenerade över till honom på eftermiddagen. Han stod i fönstret och vinkade när jag kom och jag fick ett härligt mottagande av den lille sjuklingen. Vi byggde med hans julklappsduplo, vi läste bok och vi stod i fönstret och tittade på snöplogen och sandbilen som körde längs gatan. Han blev lite besviken för att han inte fick gå ut och "hyckla" med farmor, vi brukar alltid gå ut tillsammans när jag kommer och hälsar på. Men han nöjde sig och somnade nästan, febervarm i min famn. När jag tillslut skulle gå hem fick jag en stor bamsekram, och mitt hjärta nästan svämmade över av kärlek. Sådant läker ledsamheter och gör mig så tacksam och lycklig.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar