måndag 11 januari 2016

Nu kör vi!

Ny termin och nya elever att möta. Det är alltid lika spännande att möta nya grupper, se hur de olika individerna interagerar med varandra och med mig.
Det är i årskurs sju som klasserna går en termin på varje slöjdart, så i tre grupper får jag nya elever den här terminen, ca 45 nya individer att lära känna.
Det var snöfall, nollgradigt och kramsnö ute, vilket innebar att en tredjedel av gruppen kom försent och var ganska snö-blöta när dom stormade in i klassrummet.
Redan efter en ganska kort stund kan man se vilka som är intresserade, vilka som är måna om att göra ett gott första intryck och vilka som inte bryr sig utan mentalt, är kvar därute i snö-leken.
Det är fascinerande hur olika en och samma instruktion kan uppfattas av 15 personer.
På så sätt blir mitt arbete aldrig enahanda, trots att jag i princip har haft samma start med varje årskurs sju-grupp, sedan 17 år tillbaka. Vi repeterar symaskinskunskaper och lite andra grunder från mellanstadiet, både teoretiskt och med ett litet sytest.
Det var en trevlig grupp idag, det är oftast det, vi har många trevliga elever på skolan. En pojke t om tackade för lektionen, när han lämnade klassrummet efter 80 minuters slöjdpass.
22 veckor framöver har vi skolarbete. Nu kör vi!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar