onsdag 20 januari 2016

Jag blir så trött...

...på tramsiga teveprogram! Ja, ja, jag vet att det går att stänga av eller byta kanal. Jag vet att det är dumt att hetsa upp sig i onödan. Jag vet att valet är mitt! Erkänner att jag var lite surkärring ikväll!!

Men nu är det så att jag varje morgon har små meddelanden från yngsta dottern, som befinner sig i Thailand tillsammans med pojkvännen. Små filmer och bilder på snapchat och så meddelanden av olika slag. I morse stod det t ex att jag måste titta på en ny serie på tv som handlade om vegetarisk matlagning. Något som vi pratat om att införa mer i vår middagsmat detta år.

Sagt och gjort, Eftersom jag skulle äta middag ensam ikväll, så kopplade jag fram Svtplay till teven och letade upp tv-programmet "Vego-rätt" och satte mig tillrätta med middagen.
Och det var då jag blev trött!
VARFÖR måste alla teveprogram vara så flamsiga?!  Där stod två tjejer 26 och 27 år, tydligen "funna" av Svt via sociala medier. Båda är bloggare och har instagramkonton, en är kock en är grafisk formgivare och brinner för "grönt" och "hälsa". Det var inspelat på en av tjejernas gård nere i Skåne. Stylat och vackert, alldeles FÖR mycket, i min smak. Två kompisar som försöker bjuda in oss med en avspänd touch, som bara blev tramsig! VARFÖR skulle dom plötsligt, mitt i matlagningen, stå i yogaställningar på en stubbig halmåker med svajande flaggor runtomkring? Eller varför skulle dom skrubba sötpotatis och kålrötter i havsvågorna och sen sitta och skära upp dessa rotfrukter på stranden där det blåste och den fina, fina sanden måste lagt sig som en hinna på maten?

Nej tack, det var första och sista programmet jag kommer att titta på i den serien!

Bättre då att avsluta kvällen med Lars Lerin som mötte Persbrandt!

Och nu säger surkärringen Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar